Επιγραφές

επιγραφές σε καταστήματα και τις επιχειρήσεις

Οι επιγραφές αποτελούν ένα ξεχωριστό κομμάτι της σήμανσης μιας επιχείρησης αλλά και της διακόσμησης.

ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΑΠΛΕΣ

Οι επιγραφές αποτελούν ένα ξεχωριστό κομμάτι της σήμανσης μιας επιχείρησης αλλά και της διακόσμησης, καθώς δημιουργούν την σωστή εντύπωση στην πρώτη επαφή που έχει ο πελάτης με την επιχείρηση.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη κατασκευή τους είναι: μουσαμάς, etalbond, φελιζόλ (διογκωμένη πολυστερίνη), pvc, ξύλο, mdf  κ.α.

Η εφαρμογή των γραφικών γίνεται με αυτοκόλλητα βινύλια είτε ψηφιακές εκτυπώσεις.

Τοποθετούνται μεμονωμένα είτε απευθείας πάνω σε τοίχο.

Με την απευθείας εκτύπωση πάνω σε άκαμπτα υλικά όπως etalbond, pvc κλπ., μπορούμε να επιτύχουμε εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα και ομοιομορφία.

Οι επιγραφές στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις αποτελούν την πρώτη εικόνα που σχηματίζει ο πελάτης για το επίπεδο των προϊόντων  και υπηρεσιών που παρέχει η επιχείρηση.

Οι φωτεινές επιγραφές διαχωρίζονται σε 2 ομάδες:
1.    Φωτεινές Επιγραφές Μονής Όψης (με εικαστικό στην μία όψη μόνο και κλειστή μεταλλική πλάτη), οι οποίες τοποθετούνται συνήθως στην πρόσοψη του κτιρίου και παράλληλα με τον δρόμο.
2.    Φωτεινές Επιγραφές Διπλής Όψης (με εικαστικό και στις δύο όψεις), οι οποίες τοποθετούνται κάθετα με τον δρόμο και φαίνονται και από τις δύο κατευθύνσεις.

Επίσης υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι εφαρμογής του εκάστοτε εικαστικού (λογότυπο και κείμενα). Αυτό μπορεί να γίνει ε αυτοκόλλητα γράμματα, με ψηφιακές εκτυπώσεις αλλά και με extra ανάγλυφα γραφικά (από plexiglass).

Ο φωτισμός επιτυγχάνεται από λάμπες φθορίου, είτε από λάμπες led, οι οποίες τείνουν να κυριαρχήσουν ως πηγή φωτισμού διότι είναι οικονομικότερες στην κατανάλωση και φιλικές προς το περιβάλλον, καθώς δεν χρησιμοποιούν αέριο ως πηγή φωτισμού.

Μια ειδική κατηγορία φωτεινών επιγραφών είναι οι κατασκευές Block Out, στις οποίες η ιδιαιτερότητα που υπάρχει είναι ότι δεν υπάρχει φωτισμός σε όλη την επιφάνεια. Με ειδικά αυτοκόλλητα υλικά (μη φωτοδιαπερατά), αλλά και με την χρήση λαμαρίνας (κομμένης σε laser) δημιουργείται φόντο που δεν φωτίζεται, καθιστώντας μόνο τα στοιχεία που μας ενδιαφέρουν φωτεινά, κάτι που κάνει αυτές τις φωτεινές επιγραφές ιδιαίτερα εντυπωσιακές.